6 Mayıs 2015 Çarşamba

İMGELEME


İmgelemeye yeni başlayanlardansanız, ilk önce biraz pratikle başlamalısınız.Genel pratik için birkaç ipucu.

İmgelemeye alışmak için önce bazı şeyleri hatırlamakla başlayın.Bu yapması zor bir şey değil.Gözlerinizi kapatın ve geçmişteki bir anınızı zihninizde canlandırın.Detaylar konusunda endişelenmeyin.Pratikle netleşecektir.Şu anda gitmek istediğiniz yerleri imgelemeye çalışın.Bir yerde çalışıyorsanız iş yerinizde olduğunuzu imgeleyin.Bir öğrenciyseniz,sandalyenizde oturup ders dinlediğinizi imgeleyin.

Başlangıçta fiziksel gözlerinizle imgeyi gerçekten göremezsiniz.Zihninizde hayal gücünüzde var olur.Bu yüzden bir yer hayal edebilirsiniz ama yine de fiziksel gözleriniz göz kapaklarınızın içindeki siyahlığı görür.İmgeleme yeteneğiniz pratikle daha iyi gider.Bu yüzden fazla acele etmeyin.

Koku,dokunma,tatma ve hissetme gibi duygularınızı kullanarak da zihninizi kandırabilirsiniz.Güzel bir yerde olduğunuzu hayal ediyorsanız sadece görmekle kalmayın ayrıca koklayın,dokunun.Duyun ve duygusal açıdan hissedin.%100 gerçek olmayacaktır ama zihniniz üzerinde yeterince çaba sarf edecektir.İş yerinizde olduğunuzu hayal ediyorsanız iş yerinizi hissedin(duvarını,masasını,kapılarını vs.) havayı koklayın ve iş yerinizde olduğunu hissedin.Zihin gözünüzle bir şey yaptığınızı ya da bir yerde olduğunuzu yarattığınızda bilinçaltı zihniniz işe girişir ve yaşamınızdaki realiteyi şekillendirmeye başlar.Zihninizde patronunuzun sizi kovduğunuzu görürseniz ertesi gün kovulmazsınız. Ama buna devam ederseniz er ya da geç başınızı derde sokarsınız.

Deli gibi imgeleme üzerinde pratik yapın ve bir iki hafta sıkı tutun.Tabi ki yıllarca bunu yaptıktan sonra beceriniz şimdikinden çok farklı olacaktır ama iki haftaya buna alışmak ve rahatlamak için çok ihtiyacınız var.Daha iyi bir zamanda yaparım diyerek çalışmaları bir kenara bırakmayın.2 haftalık bir pratikten sonra daha ileride olacaksınız ve 2 ay sonra şuan bulunduğunuz noktadan daha ileride olacaksınız.

Günde en az 3 kez 15'er dakikanızı imgelemeye ayırmanızı öneriyorum.Daha fazla yapmak istiyorsanız o zaman daha hızlı ilerleme kaydedersiniz.İmgelemenin ilk beş dakikasını seansa alışmak için kullanın.Bu başlangıçtaki pratiğiniz geçmişteki bir olayı hatırlamak üzerine olsun.Ya da bir nesne üzerine odaklanıp tüm duyularınızı kullanarak onu hatırlama üzerine olsun.Belki yanınızda bir köpeğin oturduğunu imgeleyebilirsiniz. Ona uzanıp evcil hayvanınızmış gibi onu okşayabilirsiniz.Postunun kokusunu alabilir ve köpeklerin neden nemli bir kokuya sahip olduğunu merak edebilirsiniz.Belki de karşınızdaki masada bir portakal imgeleyebilirsiniz. Onu alır ve kabuklarını soyarsınız.Suyu yüzünüze sıçrayabilir. İmgeleme pratiğinde daha iyi hissettikçe bir şeyi pasif olarak imgelemekten ziyade aktif olarak imgelemeye geçin.Örneğin:Portakal imgesini kullanmışsanız o zaman portakal kabuklarını sınıfınızdaki tahtaya ya da kabuğu soyulmamış portakalı bir araba tekerleğinin altına koyduğunuzu suyunun fışkırdığını imgeleyin!Zihin gözünüz her seferinde daha yaratıcı olacaktır.En iyisi yaratıcılıktır ve bu konuda gerçekten iyi olmak için en önemli yoldur. 

Birçok insanın bunu neden başaramadığının ana sebebi çok az zaman ayırmalarıdır. Günde 3 kez 15'er dakika başlangıç kuralıdır.Tabii ki iyiye gittikçe bu kuralı geçebilirsiniz.Okuyucularımdan biri bu çalışmayı yapabildiği kadar sık yapıyor.Ve tabii ki becerisi harika... (Beynin Gizli Güçleri-Alıntı)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder