10 Temmuz 2015 Cuma

Bilinçaltı Nasıl Çalışır?


Bilinçaltı bilincin emrindedir. Bilinçaltı bilincin her dediğini yapar.Çocuk gibidir muhteşem bir kapasitesi vardır ama saftır,bilincin her söylediğine inanır.Mesela bir insan sarmısağın midesini bulandırdığına inanmış olsun.Bilinçaltı ona her yerde sarmısağı bulacaktır içinde sarmısak olduğunu kimsenin anlamadığı yemeklerde bile o sarmısağı hemen farkedecektir.Hatta sarmısak kokusunu bile alacak ve bilince haber verecektir.

Bilinçaltı 24 saat faaliyettedir,bilinçaltı uyumaz,bilinçaltı gece bilinç uykudayken de çalışmaya devam eder,bilinçaltı vücudun bütün faaliyetlerini kontrol eder,düzenler.

Bilinç neye inanırsa bilinçaltı ona odaklanır.

Amerikalı ünlü bir basketçi hiç bir atışını ilk önce beyninde sayı olduğunu hayal etmeden yapmadığını söylüyor.Yine dünya çapında golf oyuncuları iyi bir golfçü olmak için ilk önce beyinde atışın yapıldığını canlandırabilmek gerektiğini söylüyorlar.

Ya dışarı atarsam korkusu?

Hepimiz mutlaka yaşamışızdır.Topla oynanan herhangi bir oyunda ya dışarı atarsam korkusunun neticesi mutlaka dışarı atmaktır.Çünki bu korkuyla beraber beynimizde canlanan resmi bilinçaltı hedef olarak alır ve hedefe doğru hareket eder.

Korkularımız beynimize yerleşmiş trojan ve virüs programlarıdır.

Korkularımızla doğmadık.Yeni doğmuş bebeklerin herhangi bir şeyden korktuklarını gördünüz mü yada utandıklarını?Korku ve utanma gibi duygular daha sonra öğrendiğimiz şeylerdir.Bu yüzden kültürden kültüre utanılan şeyler değişir.

İngilizce de "self sabotage" diye bir terim vardır.Yani kendi kendini sabote etme.Pek çok insanın günlük hayatta başkalarına veya kendisine kendini anlatırken kullandığı sıfatlar bir çeşit self-sabotajdır.İşte onlardan bazıları:

Ben beceriksizin tekiyim.

Matematiğim iyi değildir.

Gözlerim iyi değildir.

Hafızam pek iyi değildir.

İsimleri aklımda tutamam.

Benden bir şey olmaz.

Kendime hakim olamıyorum.

Çok sinirliyim.

Korkuyorum...

Ve bunlar gibi daha niceleri.Durum gerçekten bu cümlelerde tarif edildiği gibi olsa bile tersini söylesek ne olur?

Kendi kendinize bir deneyin.Kendimi çok kötü hissediyorum deyin ve vücudunuzun aldığı şekle dikkat edin,boynunuz hafifçe öne doğru eğilecek,göğüs kafesiniz içine doğru çökecek belki karın boşluğunuzda hafif bulantılar hissedeceksiniz.çünki bilinçaltınız mesajı aldı ve emri uyguluyor.

Bir de tersini deneyin kendi kendinize harika olduğunuzu,çok sağlıklı olduğunuzu ve kendinizi harika hissettiğinizi söyleyin.Vücudunuz tam tersi bir hal alcak,boynunuz dikleşecek,göğüs kafesiniz dışa doğru açılacak,yüzünüze güzel bir ifade yayılacak.

Güzel haber;bilinçaltımıza yerleşmiş virüsler için de anti-virüs programları var.

Bilinçaltımızı yeniden programlayabiliriz.Üstelik bunun için Freud'un uyguladığı psikanaliz yöntemi gibi uzun bir süre gerektiren tedavi yöntemlerine gerek yok.Sorunu bilmeniz ve soruna karşı pozitif telkinler oluşturup bilinçaltına ulaşmasını sağlamanız yeterli.

Bilinçaltı telkinleri ile bunu yapmak mümkün.Bilinçaltınızı istediğiniz gibi programlayabilir,hedeflerinize daha hızlı ulaşabilir,istediklerinizi daha çabuk elde edebilirsiniz.

Yapmanız gereken sadece bilinçaltı telkinlerini dinlemek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder